Aloe Vera Yüz Bakımı Nasıl Yapılır?

20.01.2022
1.345
Aloe Vera Yüz Bakımı Nasıl Yapılır?
REKLAM ALANI

Aloe vera jeli ile yüz bakımı yaparken, jelin yüz bölgesine nazikçe uygulanması gerekir. Yüzde bekleme süresi içerisinde cilde masaj yapılarak jel en az 10 dakika yüzde bekletilmelidir; fakat herkesin cilt tipinde farklılıklar bulunacağı için bekleme süresi de kişiye özel olarak belirlenmelidir ve yüze uygulanmadan önce aloe vera jelinin küçük bir bölgeye uygulanarak alerji kontrolü yapılması gerekir. Aksi taktirde kişinin alerjisi olduğu gözlemlenir ise kişide birçok olumsuz sonuç ortaya çıkacaktır. Kişinin aloe vera jeline yan etkisi bulunmasa daha cilt üzerinde fazla bekletilmesi halinde; ciltte yanma, kızarıklık, kabarma gibi yan etkiler meydana gelebilir. Bu sebeple aloe vera jel bakımını uygulayacak kişilerin öncelikle iyi bir araştırma yapması gerekir ve herkesin kendi cilt tipine uygun olarak uygularken, bekleme süreleri de kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir.

Aloe Vera Direkt Olarak Cilde Uygulanır Mı?

aloe vera nedir

Aloe veranın direkt olarak cilde uygulanmasında herhangi bir sakınca görülmez. Aloe vera birçok kozmetik üründe ve güzellik ürünlerinde kullanılırken, kişilerin evde yetiştirebileceği aloe vera bitkilerini direkt olarak cilde uygulamalarında herhangi bir sakınca yoktur. Yalnızca aşırı miktarda ve yanlış şekilde kullanılmaması gerekir. Aksi taktirde birçok olumsuz sonuç meydana gelebilir. Aloe vera cilde direkt olarak doğru bir yöntem ile uygulandığında, cildi nemlendirir, ince çizgileri ve kırışıklıkları yumuşatma etkisine sahiptir.

Ayrıca Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır? adlı yazımıza göz atın!

Aloe Vera Yüze Direkt Olarak Nasıl Uygulanmalı?

Aloe vera bitkisi yüze direkt olarak uygulanırken, dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunur. Bunlardan en önemlisi; aloe veranın cilt üzerine ince bir tabaka şeklinde uygulanmasıdır. En iyi sonuçların alınabilmesi için genellikle aloe veranın cilt üzerinde en az 10 dakika bekletilmesi önerilir. Daha sonra aloe vera jelinin cilt üzerinde bekleme süresi dolduktan sonra soğuk su ile cilt yıkanarak temizlenmelidir.

Aloe Vera Yüze Uygulandığında Ne İşe Yarar?

Aloe veranın cilt üzerinde birçok etkisi vardır. Aloe vera genellikle yüz bölgesine uygulanması tercih edilen ve cildi oldukça fazla nemlendiren bir bitki türüdür. Aloe veranın yüz bölgesine uygulandığında fayda sağladığı etkenler ise şöyledir:

  • Cilt yanıklarının giderilmesine yardımcı olur.
  • Güneş yanıklarının giderilmesine fayda sağlar.
  • Cilt tahrişlerinin iyileşmesine yardımcı olan anti-enflamatuar görevi görür.

Bu etkenlerin dışında aloe vera düzenli kullanıldığında yüz bölgesinde iyileşmeye olanak sağlarken, cildin onarılmasına da yardımcı olur. İçerisinde barındırdığı bileşenler sayesinde cildi nemlendirir, besler, peeling yapar.

Aloe Verayı Kimlerin Kullanması Önerilmez?

Aloe vera jelinin kullanımında farklı etkiler görülebileceği için her bireyin kullanması önerilmez. Aloe vera kullanıma başlamadan önce kişiler uzman bir hekimden yardım almalı veya mevcut durumu hakkında kapsamlı bir araştırma yapmalıdır. Bu araştırmalar sonucunda kişi aloe vera kullanımında herhangi bir sakınca olup olmadığını öğrenebilir. Aloe vera kullanımının önerilmediği durumlar ise şöyledir:

  • Hamile olan bireylerin aloe vera kullanması önerilmez
  • Emziren annelerin aloe vera kullanması önerilmez.
  • Çocuklarda aloe vera kullanılması önerilmez.
  • Mide rahatsızlıkları yaşayan kişilerde aloe vera kullanımı önerilmez.
  • Cilt üzerinde birinci derece yanık bulunuyor ise aloe vera kullanımı önerilmez.
  • Cilt üzerinde açık veya kapalı yaralar var ise aloe vera kullanımı önerilmez.

Aloe Veranın Cilde Faydaları Neler?

Aloe vera bitkisinin cilde faydaları, kişiden kişiye farklılık gösterebilirken, genellikle çoğu kişilerde aynı olumlu etkileri gösterir. Aloe vera özel durumlar haricinde genellikle herkeste olumlu etkiler gösterir ve cilt üzerinde birçok faydası bulunur. Aloe veranın kullanımı sayesinde cilde sağlanan faydalardan şu şekilde bahsedilebilir:

  • Yaşlanma belirtilerine karşı koyan bir etkiye sahiptir.
  • Sivilce ve akneleri kurutur. Giderilmesini sağlar.
  • Sinek ve böcek ısırıklarını tedavi edici bir etkiye sahiptir.
  • Kepekler ile savaşarak saçlarda oluşumunu engeller.
  • Saç yumuşatma etkisine sahiptir.

Aloe Vera Hangi Cilt Tipleri İçin Uygundur?

Aloe veranın uygun olduğu cilt tipleri genellikle kuru ve normal ciltlerdir. Aloe vera yüz bölgesine uygulandığında yoğun bir nemlendirme etkisi sağladığı için yağlı ciltlerde aşırı yağlanmaya sebep olabilir. Bu sebeple yağlı ciltler üzerinde aloe vera kullanımı uygun görülmez. Karma ciltler aloe vera içeren bakım ürünlerini kullanabilirler; fakat direkt olarak aloe vera kullanımı önerilmez. Aloe veranın nemlendirici etkisinin yanı sıra, yağlandırma etkiside bulunduğu için cilde ne kadar faydalı olursa olsun, karma ve yağlı cilt tipine sahip kişilerin ciltlerinin daha çok bozulmasına sebep olabilir. Bu yüzden aloe vera içeren; fakat yağ içermeyen bakım ürünlerinin kullanılması önerilir.

Aloe Vera Kullanımı Günde Kaç Kez Olmalı?

aloe vera nedir

Aloe veranın cilt üzerinde kullanımı, günde 2 kez olacak şekilde önerilir. Aloe vera kullanımı düzenli kullanıldığında sonuç veren ve günde sabah/akşam olarak kullanılacak bir bakım türüdür. Aloe vera yüze direkt olarak uygulanacak ise yüz kesinlikle temiz olmalıdır ve aloe vera uygulandığında 2 seansta da en az 10’ar dakika bekletilmesi gerekir. Bu sayede aloe vera bakımından beklenenen sonuçlar alınabilir.

Ayrıca Mesane Botoksu Nedir, Nasıl Yapılır? adlı yazımıza göz atın!

Aloe Vera Bitkisi Nasıl Kesilir?

Aloe vera bitkisinin kesilmesi için öncelikle gerekli bilgiler edinilmelidir. Bu sayede bitkiye zarar verilmeden en hassas şekilde işlem gerçekleştirilir. Öncelikle kesilecek olan yaprak seçilir ve yaprağı kesebilecek bir bıçak elde edilir. Daha sonra yaprağı alt kısmından keserek almak mümkündür. Aloe vera uzun süre saklanamaz ve genellikle tek kullanımlık sürelere dayanabildiği için, kesme esnasında yalnızca tek kullanıla yetecek kadar kesmeyede özen gösterilmelidir.

REKLAM ALANI
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.