Göz Botoksu Nedir, Nasıl Yapılır?

15.06.2021
1.009
Göz Botoksu Nedir, Nasıl Yapılır?
REKLAM ALANI

Göz botoksu işlemi adından da anlaşılacağı üzere göz çevresine uygulanan bir tedavi yöntemi olarak bilinir. Bu uygulama gözün altına değil gözün üst bölgesine yapılır. Genellikle kaz ayakları ve kırışıklıkların giderilmesi için kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir işlemdir. Yüzümüz Vücudumuzdaki en önemli bölge olduğu için güzel görünmesini isteriz. Genellikle yaşlılıktan dolayı meydana gelen kırışıklıklar ve kaz ayağı problemi kişiden kişiye değişiklik gösterir ve farklı yaşlarda ortaya çıkar.

Göz çevresindeki kırışıklık oluşmasının temel nedeni insanların çok fazla mimik kullanması olabilir. Sürekli gülümsemek kasların hareketinden dolayı kırışıklık oluşumunu artırır. Bu gibi problemlerin önüne geçmek için göz botoksu tedavisi en kesin yöntem olarak söylenebilir. Bu tedavi sayesinde göz çevresindeki kırışıklıklar giderilir ve bir süre için oluşması engellenir. Kaz ayağı, gözün yan tarafında görülebilen kırışıklıklara verilen isimdir.

Bunun oluşma sebebi ise mimiklere ve yaşa bağlı olarak kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Kaz ayaklarının giderilmesi ve kişinin genç bir görünüme kavuşması için göz botoks tedavisi önerilir. Bazı kişilerin çok genç yaşta kaz ayağı oluşumu belli olmaya başlar. Bu kişiler erken yaşta kaz ayağının ilerlemesini önlemek için göz botoksu yaptırabilir. Göz botoksu koruyucu bir tedbir olarak çoğu kişi tarafından tercih edilir.

Göz Botoksu Nasıl Yapılır?

goz botoksu kimler icin uygundur

Göz botoksu yapılırken uzman tarafından çok ince iğneler tercih edilir. Bu iğnelerin içerisinde 0.05 mililitre seviyesinde botoks bulunur. Bu botoks deri altına enjekte edilir ve herhangi bir cerrahi işlem içermez. Çok acısız ve kolay bir işlem olduğu için tercih edilebilirliği günden güne artmıştır. Bazı kişilerin acı eşiği düşük olduğu için acı hissetmeleri normaldir. Bu yüzden bu tip hastalara lokal anestezi uygulaması yapılır.

Göz çevresi uyuşturucu için hasta operasyon anında herhangi bir acı hissetmez. Göz botoksu kolay bir operasyon olduğu için işlemden sonra hasta hemen taburcu edilir. Hemen taburcu olma ve yaklaşık 15 dakika süren bir işlem süresi içermesinden dolayı hastalar göz botoksu ve diğer botoks türlerini yaptırmaktan çekinmez.

Ayrıca diş eti iltihabı hakkında bilgilere bakabilirsiniz.

Göz Altına Botoks İşlemi Yapılabilir Mi?

Botoksun göz altına uygulanması kesinlikle yapılmaması gereken bir durumdur. Göz altındaki deri normale göre çok ince olduğu için doktorlar bunu asla önermez. Çünkü enjekte edilen botoks bu dokunun zedelenmesine neden olabilir. Göz altına botoks yapıldığı takdirde hastanın göz kapağı düşebilir ya da göz altı torbaları daha çok belirgin hale gelebilir.

Göz botoksu kişinin daha genç bir görünüm elde etmesi için yapılırken göz altına yapılan bir botoks tam aksi durumuna sebep olabilir. Çoğu kişi göz altında oluşabilen kırışıklıklardan rahatsız olur. Bu tür problemler için özel olarak geliştirilen botoks benzeri tedaviler mevcuttur. Bu yöntemlere örnek verecek olursak lazer tedavisi ve mezoterapi sıklıkla kullanılan uygulamalardır.

Doktorlar bazı hastaların isteği üzerine göz botoksu yapacak ise bu kesinlikle düşük enjeksiyonlar ile olmalıdır. Eğer bu dozların seviyesi ayarlanamaz ise hastanın göz altında belirgin bir çökme meydana gelir. Bu tarz durumu yaşayan hastalar varsa öncelikle panik yapmalarına gerek yoktur. Çünkü botoks etkisi geçen bir tedavi yöntemidir ve yaklaşık 4 ay sonra göz altında oluşan çökme de ortadan kalkmış olur.

Göz Botoksunun Etki Süresi Nedir?

Göz botoksunun etkisi işlem yapıldıktan hemen sonra yavaş yavaş kendini belli eder. Hasta da bu durumu sürekli olarak gözlemleyebilir. Genellikle bu operasyonu yaptıran kişiler ortalama 5 gün içerisinde botoksun etkisini görmeye başladığını söyler. Ancak bunlar başlangıç etkileridir ve tam olarak verim 2 hafta içerisinde alınır.

Göz botoksu uygulandıktan sonra 4 ay boyunca kalıcılığını korur. Aslında bu kalıcılık süresi kişiden kişiye değişebilen bir durumdur. Ortalama 4 ay etki gösteren bu botoksun tekrar yaptırılmasında herhangi bir sakınca yoktur. Kişi kırışıklıkların tekrar belirginleştiği fark ettiği anda göz botoksu uygulamasını yaptırabilir.

Göz Botoksu Kimlere Uygulanabilir?

Göz botoksunun yapıldığı kişiler genellikle kadınlar olsa da bu uygulama erkeklere de yapılabilir. Göz çevresindeki kırışıklık oluşumunu sadece kadınlara özgü bir problem değildir. Bakımına düşkün olan erkekler de bu problemi ciddiye alarak botoks yaptırmak isteyebilir. Erkeklere yapılan göz botoksu uygulaması daha farklı bir şekilde gerçekleşir. Bu göz botoksu çeşidine ise brotoks adı verilir.

Brotoks dolgusu az miktarda uygulama ile göz çevresine enjekte edilir. Dolgunun az miktarda olmasının nedeni ise erkeklerdeki kaz ayağı oluşumunun kadınlara göre daha az olmasıdır. Erkeklerin göz çevresinde meydana gelen sorunlar birbirinden farklı olabilir ve botoks uygulaması bu problemler için yapılır. Ancak en sık yapılan botoks uygulaması göz altı torbalanması sorunu içindir.

Erkeklere yapılan bu uygulamada dolgu, kişinin yüz tipine göre az miktarla yapılır. Erkeklerin yapısından dolayı sert ve karakteristik yüz ifadesi mevcuttur. Genellikle kadınlarda estetik amacı güdülürken bu durum erkeklerde yoktur. Erkeklere botoks uygulaması yapılırken dümdüz ve gergin bir cilt oluşumu istenmeyen bir durumdur.

Göz Botoksu Fiyatları Nasıldır?

Göz botoksunun ücreti, işlemi yapan doktorun uzmanlık seviyesine ve yapılan kliniğe göre değişiklik gösterebilir. Kliniğin sahip olduğu donanım ve bulunduğu konum da fiyatı etkileyen faktörler arasındadır. 2021 yılı için belirlenen göz botoksu fiyatları ortalama 1000 TL ile 2000 TL arasında belirlenmiştir. Bu fiyat aralığının değişmesinde enjekte edilen botoksun miktarı işlemin yapılacağı bölge etkilidir.

Göz Botoksu Yapıldıktan Sonra Herhangi Bir Yan Etki Olur Mu?

goz botoksu avantajlari

Göz botoksu yan etkisi olmayan bir tedavi yöntemidir. Bu operasyon geçmişten günümüze kadar hem tedavi amaçlı hem de estetik görünüm için uygulanır. Botoks uygulaması vücudun çoğu bölgesine yapılan bir işlemdir ve özellikle kaz ayağı problemi olan kişiler göz botoksu için sıklıkla kliniklere başvurur. İşlemin kolay ve acısız olması, ciltte uzun süre kalıcılığını koruması bu uygulamanın daha çok tercih edilmesini sağlar. Botoks uygulaması için sayısızca araştırma yapılmış olup sonucunda kanıtlanan herhangi bir yan etki mevcut değildir.

Ayrıca zirkonyum diş fiyatları hakkında bilgilere bakabilirsiniz.

Göz Botoksu Neden Yapılır?

Göz botoksunun yapılma sebebi temel olarak kırışıklıkların giderilmesi içindir. Ancak kırışıklıkların giderilmesinin yanı sıra birçok durumdan dolayı göz botoks tedavisine başvurmak mümkündür. Bu durumlar şu şekilde listelenmiştir:

  • Kuru göz ve göz sulanması şikayetleri
  • İstemsiz göz kasılmalarını kontrol altına almak
  • Şaşılık problemi
  • Yüz felcinde göz kapağının düşürülmesi
  • Guatr hastalığında ortaya çıkan göz bulguları

Bu durumlar kişinin hayatını ciddi ölçüde olumsuz etkilediği için kısa süre içerisinde tedavi edilmesi gereken problemlerdir. Göz botoks tedavisi sayesinde tüm bu listelenen sebepler için çözüm bulunur.

Göz Botoksu Uygulaması Riskli Midir?

Göz botoksu operasyonunun riski çok nadir de olsa vardır. Bu risk ise tedaviden sonra göz kapağı düşmesi probleminin oluşmasıdır. Genellikle göz botoks uygulaması yaptıran kişiler herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşmaz. Göz kapağı düşüklüğü sorunu ile karşılaşan kişilerin de panik yapmasını gerektirecek bir durum yoktur. Çünkü bu durum geçici olarak ortaya çıkar.

Bu problemin yanı sıra enjeksiyon yapılırken iğne ucu eğer kılcal damara denk gelirse kanama meydana gelir ve bu kanama sonrasında hastanın göz çevresinde morarma oluşabilir. Bu morluklar da yaklaşık 2-3 gün içerisinde geçer ve herhangi bir sağlık sorununa sebebiyet vermez. Her botoks uygulamasında olduğu gibi göz botoksu için de alanında tecrübeli bir hekim tarafından işlemin yapılması oldukça önemlidir. Bu yüzden işlemin yapılacağı klinik ve işlemi yapacak doktor seçiminde hassas olmakta fayda vardır.

REKLAM ALANI
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.