İmplant Diş Tedavisi Fiyatları 2021

İmplant diş tedavisi ücretleri, implant markasına bağlı olarak 3000 TL ile 7500 TL arasında değişmektedir. İmplant fiyatları Türkiye’de üretilen yerli implant markalarında daha uygunken, ithal marka implant fiyatı daha pahalı olmakta ve kişinin taktırmak istediği implant diş adedine göre fiyatta değişiklikler olmaktadır.
Yazı İçindekiler
Diş İmplantı Nedir?

Diş implantı, tedavide sıklıkla kullanılan eksik dişlerin yerine konulması amacı ile çene içerisine yerleştirilmektedir. Genel olarak vidaya benzer bir yapıda olup yapay bir diş kökü olan implantlar, genellikle titanyumdan yapılmaktadır. Yüksek doku uyumu sebebi ile başarı oranı yüksek olup diş hekimliğinde sıklıkla kullanım alanı bulurken bunun nedeni ise çok geniş bir yelpazede uygulanılabilmesidir. Tek diş eksikliği yaşayan ya da hiç dişi olmayan hastalar için uygulanabilmektedir. İmplant diş tedavisi, diğer dişlere hiçbir müdahale edilmeden yapılmaktadır. Çiğneme hissinin normale en yakın olmasıyla tercih sebebi olmakta ve en sık uygulanan tedavi yöntemleri arasına girmektedir.
Diş İmplantlarının Avantajları Nelerdir?
Diş implantlarının olumlu özellikleri, eskiden yapılan diş tedavileri ile komşu dişlerin büyük oranda zarar görme sebebiyle kullanılan köprü ve kron tedavilerinde sağlam dişlerden destek alınması olarak gösterilmektedir. Fakat diş implant tedavisi ile komşu dişlerin zarar görmemesi sağlanmış olup hastalara ve diş hekimlerine sunduğu avantajlarla sıklıkla tercih edilmektedir. İmplant diş tedavisi, yaşlı insanlardaki hareketli protezlere ürettiği etkili çözümlerle de dikkat çekmektedir. Hareketli protezlerin normal şartlarda kullanımının zor olabildiği ve hijyeni sağlamak için çok çaba gerektirebiliyor. Bu duruma ise implant tedavisi çözüm olarak implantların üzerine yapılan sabit protezler, hareketli protezlere göre daha çok tercih edilmeye başlanmıştır. Hareketli protezlerle yaşanılan sıkıntılar böylece tamamen ortadan kalkmaktadır. Hiç dişi bulunmayan dişsiz hastalar için yeterli çene kemiğinin bulunması durumunda kalıcı çözümler üretmektedir. Sorunsuz olarak kullanılan protezler, implant tedavisinin olumlu özellikleri arasındadır.
Ayrıca implant fiyatları hakkında bilgilere bakabilirsiniz.
İmplant Diş Tedavisinde Cerrahi Aşama
İmplant diş tedavisinde cerrahi adım son derece kritik olup implant, cerrahi aşama sırasında kemiğe yerleştirilmektedir. Cerrahi işlemin bir implant için ortalama 15 dakika süresi bulunmaktadır. Cerrahi aşamanın toplam ne kadar süre içerisinde tamamlandığı ise değişiklik göstermektedir. Kemik durumu, yerleştirilecek implant sayısı veya hastanın uyumu gibi bazı durumların etkisi vardır. İmplantların lokal anestezi altında çene kemiğine yerleştirme işlemi yapılmaktadır. Operasyon esnasında ağrı hissedilmemekle birlikte cerrahi işlemin ardından 3 ile 4 saat geçmesi halinde ağrı hissi oluşabilmektedir. Bunun nedeni ise anestezinin etkisinin çıkmış olmaktan kaynaklanmaktadır. Hissedilen ağrı düzeyinin kişiden kişiye değişebildiği gibi bu ağrılar dayanılmayacak düzeyde olmamaktadır.
İmplant Diş Tedavisinde Osseointegrasyon Süresi
İmplant diş tedavisinde osseointegrasyon zamanı, klinik bir terim olarak kullanılmakta olup kemik içi implantların çevre kemiğe tutumu olarak bilinmektedir. Cerrahi ile yerleştirilen implantlar, ortalama 2 ile 4 ay bekletilmektedir. Belirtilen bekleme süresine “osseointegrasyon” denilmektedir. Osseointegrasyon süresi, implantın çene kemiği ile kaynaşması için gerekli olan süreyi göstermekte olup bekleme sürecinde geçici diş kullanılabilmektedir.
İmplant Diş Üst Yapı Aşaması
İmplant diş üst yapı adımı, cerrahi aşaması ve osseointegrasyon süreci sonrasında üst yapı aşamasına geçilmektedir. Kaynayan titanyum implantın üzerine kuron denilen porselen veya zirkonyumdan yapılan kaplamalar ile çene kemiği için hazırlanmaktadır. İmplant diş üzerine vidalama veya yapıştırma yapıldıktan sonra oturtulmaktadır. Belirli ölçüye göre yapılan bu kuronlar veya protez dişler için doktor dişler hakkında bazı uyarılar yapmaktadır.
İmplant Diş Tedavisi Sonrası
İmplant diş tedavisi bitiminde tedavi uygulanan hastanın arayüz fırçasını tedavinin ardından kullanması gerekmektedir. Köprü gövdelerinin alt kısmının en iyi diş ipi ile temizlenebilir. İmplant tedavisinin tamamlanmasının ardından dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiyi uzman doktor hastaya verecektir.
İmplant Diş Tedavisini Ne Kadar Sürmektedir?
İmplant diş tedavisi 4 ay sürebilmekte olup cerrahi bir operasyon ile yapılan implant tedavisi, implant sayısına ve hastanın çene kemiğine bağlı olarak yarım saat ile birkaç saat arasında sürebilmektedir. Tek bir implant operasyonun yapılması halinde işlemin ortalama 20 dakika içerisinde bitmesi beklenir. Cerrahi operasyon sonrasında implant ile kemiğin bütünleşmesi ise 1 ile 3 ay sürebilmektedir. En fazla 4 ay süren implant tedavisinin ardından hastaların doğal dişe en yakın sonucu elde edebilmeleri mümkün olmaktadır.
Ayrıca zirkonyum diş fiyatları hakkında bilgilere bakabilirsiniz.
Tedavi Sonrası Ağız Bakımı Nasıl Olmalı?

Tedavi sonrası ağız bakımı kapsamında 2 saat boyunca herhangi bir şey yiyip içmemek gereklidir. İlk gün sıcak içeceklerden uzak durmak gerekirken, sadece yumuşak ve soğuk yiyecekler tüketilmelidir. Operasyonların sonucunda pıhtılaşmayı ve kanamayı durdurmak için yumuşak, steril bir tampon ile yavaş şekilde baskı uygulanması yapılmalıdır. İmplant cerrahi operasyonun ardından ilk 1 gün kan görülmesi normal olmakla beraber sabah uyandıktan sonra yastıkta kan izleri görülebilir. 24 saat boyunca yara bölgesinin iyileşme sürecinin başlaması için tükürmemek ve ağzın çalkalanmaması gerekmektedir.
Tedavi Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı?
Tedavi sonrası yeme içmeye mutlaka dikkat edilmeli ve bu durum, implant tedavisinde daha önemli bir hal almaktadır. Birkaç ay boyunca yenilen besinlere dikkat etmek gerekir. Titanyum implantın çene kemiğine kaynama dönemi olarak kabul edilen dönem içerisinde sıcak veya soğuk olmayan yumuşak besinler tüketilmelidir. İmplantın zarar görmemesi için dikkat edilmelidir. Tüketilen besinlere dikkat etmemek, implant diş tedavisi sonrasında sorunlar yaşanmasına sebep olabilmektedir. Oda sıcaklığında olan peynir, yoğurt, çorbalar, yumuşak pişirilmiş yumurta, meyve suları, süt, yumuşak et, dondurma, muhallebi ve ekmeğin iç kısmı gibi yumuşak besinler tüketilmelidir. Gıdaların sınırlandırılması nedeni ile vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamak için kivi, elma, taze sıkılmış meyve suları, portakal, greyfurt, çilek, elma gibi meyveler tüketilmelidir.