Kaş Botoksu Nedir, Nasıl Yapılır?

Kaş botoksu uygulaması yaşın ilerlemesi, yerçekiminin etkisi ve aşırı mimik kullanımı sonucu oluşan kaç düşüklüğünü tedavi etmek için kullanılan bir yöntemdir. Botoks enjeksiyonu uygulaması ile kaşın konumu olması gereken haline getirilerek yüz şekli ile daha fazla uyumlu hale getirilir. Böylece gözün daha büyük görünmesi sağlanır. Buna ek olarak göz ön plana çıkartılır. Bu estetik operasyon sayesinde yüz daha enerjik, daha genç ve çok daha güzel bir görünüme kavuşabilir. Botoks enjeksiyonu ile kaşın yeniden şekillendirilmesinde ayrıntılı bir hesaplama yapılır. Yüzün genel yapısı göz şekli ve genel mimik kullanımı dikkate alınarak yapılan Altın Oran hesaplamaları ile kaşların uç ve orta kısımları yeniden konumlandırılabilir. Kaş botoksu ile kaş düşüklüğünün düzeltilmesi işlemi ameliyatsız bir işlemdir.
Yazı İçindekiler
Kaş Kaldırma Nedir?

Kaş kaldırma, diğer bir adıyla alın germe operasyonları aynı ameliyatı betimleyen estetik operasyonlardır. Kaşlar alın derisinin özelleşmiş saç kökleri içeren bir bölgesinden farklı değildir. Alın germe ve kaş kaldırma ameliyatı, alındaki kırışıklıkların ve özellikle kaş çevresindeki yoğunlaşan sarmaların tedavi edilmesinde kullanılan bir yöntemdir. Kaşlardaki sarkma ve alındaki kırışıklıklar kişilerin yüzünde, bireyin gerçek karakterini ve ruh halini yanlış yansıtmaya sebep olan yorgun, sinirli ya da üzgün bir ifade yaratan estetik bozukluktur. Kaş düşüklüğü yüz görünümüne normalden farklı bir görüntü katmaktadır. Alın germe ve kaş kaldırma ameliyatı sayesinde alındaki sarkık deri iyileştirilebilir, kırışıklıklar tedavi edilebilir, ve kaşlar gençlik ile daha uyumlu bir pozisyona kadar yükseltilebilir.
Ayrıca tiroit ameliyatı fiyatları hakkında bilgilere bakabilirsiniz.
İdeal Kaş Nasıl Olmalıdır?
İdeal kaş kavramı yüz tiplerine göre değişkenlik gösterir. Çoğu yüze uygun olan kaşın ilk üçte ikilik iç kısmının yukarıya doğru olması, üçte birlik dış kısmının hafiften aşağıya doğru olması ve iç kısımdaki başlangıç noktasının dış kısımdaki bitiş noktasından daha aşağıda olmasıdır. Yuvarlak yüzlü olan kişilere Keskin açılı kaşlara sahip olmaları, oval yüze sahip olanların hafif açılı kaşlara sahip olması, uzun yüzlü kişilerin düz kaslara sahip olması, kare ya da köşeli yüzlü kişilerin ise yay gibi kaşlara sahip olmaları ideal kaşa yakın olduklarını gösterir. Aynı şekilde kışın uzunluğu da kışın tipi kadar önemlidir.
Doğru bilinen yanlışlardan biri ise kaş ne kadar kalkık ise o kadar iyi görünecektir. Bu inanış kesinlikle doğru değildir ve kalkış kaş her yüze yakışmayabilir. Bireyler kaş kaldırma için uygulanan yöntemlerden kendilerine en uygun olanını uzman doktorları ile birlikte seçmeli ve uygulama sürecinde doktorlarının tavsiyelerine uymalıdır.
Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?
Kaş kaldırma türleri ihtiyaca göre ameliyat vasıtası ile ya da cezai işlem gerektirmeyen yöntemler sayesinde yapılabilmektedir. Bahsi geçen her iki prosedüründe avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Ameliyat yöntemi ile kaş kaldırma yöntemleri üçe ayrılmaktadır ve şu şekildedir:
- Kaş askısı.
- Klasik kaş kaldırma.
- Endoskopik kaş kaldırma,
Ameliyat gerektirmeden kaş kaldırma yöntemleri ise botoks, ulterapi ve iple kaş kaldırma estetiği şeklindedir.
Botoks ile Kaş Kaldırma Nedir?
Botoks ile kaş kaldırmak, işlemine başlamak için öncelikle kişilerin yüzüne uygun bir kaş şekli tasarlanır. Kaş, yüz üzerinde olması gereken pozisyona çekilir ve yüz ile daha uyumlu bir hale getirilir. Doktorların buradaki ilk amacı kişinin daha yumuşak, dinç ve sağlıklı bir görünüme sahip olmasıdır. Botoks ile kaş kaldırma operasyonu uzman estetik cerrahlar tarafından Altın Oran hesaplamaları yapılarak uygulanmaktadır.
Ameliyatsız olan bu kaş botoksu, kaşın doğal hareketini yapmasını engellemeyecek, kaşlardaki bozulmaya minimalize edecek şekilde küçük dozlarda uygulanmaktadır. Herhangi bir ameliyat durumundan söz edilmediği için operasyon oldukça kısa bir süre içerisinde, 2 ila 10 dakika arasında tamamlanabilmektedir.
Kaş Botoksunda Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar Nelerdir?
Kaş botoksunda dikkat edilmesi gereken unsurlar şu şekildedir:
- İlk aşama kaç tasarımıdır. Çünkü herkesin kendi yüzüne uygun kaş biçimi farklıdır. Yüz ifadesini önemli ölçüde değiştirecek olan kaç tasarımı cerrahlar tarafından oldukça dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Bunun için oran hesaplanması gerekir.
- Kaş kaldırmada doz iyi bir şekilde ayarlanmalıdır. Çünkü gereğinden fazla enjekte edilen botoks kişinin ifadesini bozabilir. Hatta ifadesiz bir görünüme sahip olmasına yol açabilir.
- Sonuç almak için en fazla bir hafta beklenmelidir. Botoks kendisini hafta içerisinde yavaş yavaş göstermeye başlayacaktır.
- Genel olarak botoks ile kaş kaldırma işleminde komplike bir durum söz konusu değildir.
- Kars botoks uygulamasından sonra cilt üzerinde herhangi bir iz kalmaz.
Ayrıca göğüs estetigi hakkında bilgilere bakabilirsiniz.
Kaş Kaldırma Botoksunun Yan Etkileri Var Mıdır?

Kaş botoksunda herhangi bir yan etki bulunmaz. İşlemin ardından herhangi bir şişlik ya da morluk oluşmayacaktır. Buna benzer şişlik ve morluklar kaş kaldırma ameliyatlarında görülür. Ancak bazen çok minik kızarıklıklar görülebilir. Fakat bunların yok olması yaklaşık olarak 5 ila 10 dakikayı geçmez. Enfeksiyon ihtimali ise yoktur. Uygulama sonrası kişiler rutin yaşamına devam edebilir. Ancak kaş botoksunun ertesi gününe kadar sauna ve hamam gibi sıcak ortamlardan uzak durulması uzmanlar tarafından önerilmektedir.
Kimlere Kaş Botoksu Uygulanır?
Kaş kaldırma botoksunun uygulandığı kişiler kaç düşüklüğü sorunu yaşayan, kaç düşüklüğü seviyesi ileri boyutta olmayan, anestezi ya da ameliyat korkusu olan ve genel sağlık durumu yerinde olan kişilerdir. Botoks ile kaş kaldırma estetiği kişilerin yaşına, karşıdaki düşüklük seviyesine, cilt yapısına, kırışıklıkların seviyesine ve derinliğine göre kişiye özel olarak planlanır ve bu şekilde uygulanır. Eğer kişilerdeki kaç düşüklüğü seviyesi cerrahi olmayan teknikler ile yani kaş botoksu ile tedavi edilemeyecek kadar ileri bir seviyede ise bu gibi durumlarda cerrahi tekniklerden birinin kullanılması önerilir. Ancak bu durum genellikle yaşı çok ilerlemiş kişilerde görülebilir.