Koltuk Altı Botoksu Nedir, Nasıl Yapılır?

30.05.2021
1.146
Koltuk Altı Botoksu Nedir, Nasıl Yapılır?
REKLAM ALANI

Koltuk altı botoksu uygulaması insanları terleme sorunundan kurtaracak bir yöntemdir. Gündelik hayatın bir parçası olan terleme durumu baş, boyun, yüz ve koltuk altı bölgesi gibi vücudun her yerinde meydana gelen oldukça olağan bir durumdur. Çoğunlukla koltuk altı bölgesinde terleme olayı çok sık rastlanmaktadır. Özellikle de sıcak havalarda bu durum daha fazla olmakta ve rahatsızlık vermektedir. Bu nedenden dolayı insanlar koltuk altı botoksu yaptırırlar. Botoks, durumu bilindiği üzere yüzdeki kırışıklıklara gidermeye yardımcı olan bu işlem yalnızca yüzdeki kırışıklıklar için kullanılmaz. Buna ek olarak medikal estetikten önce botoks, göz ve nörolojik hastalıkların tedavisinde de kullanılmaktadır ve ayrıca koltuk altı bölgesine de uygulanarak terleme durumunu engellemeye yardımcı olan bir işlemdir. Koltuk altı botoksunun bireyler üzerindeki etkisi yaklaşık olarak 6 ila 12 ay arasında sürmektedir. Yüz bölgesi ve koltuk altı, ayak terlemesi gibi ameliyatsız tedaviler için dermatoloji uzmanına gidilir.

Koltuk Altı Botoksu Nedir?

koltuk alti botoksu ne ise yarar

Koltuk Altı botoksu, işleminin bir diğer adı terleme tedavisi şeklindedir. Koltuk altı, ter bezlerinin yoğun olarak çalıştığı bir bölgedir. Bu nedenle insanlarda koltuk altı terleme sorunu kişinin özel yaşamının olumsuz bir şekilde etkilenmesine ya da toplum içerisinde özgüvenini yitirmesine yol açabilmektedir. Rahatsız edici düzeyde terlemenin birçok nedeni olabilir. Bunlar arasında stres, kullanılan ilaçlar, tiroid aktivitesi veya belirli hastalıklar ile bu terleme sorunu ortaya çıkar. Aşırı terleme tedavisinde botoks kullanımı oldukça verimli ve etkili sonuçlar ortaya koyar. Aktif olarak çalışan ter bezlerine uygulanan botoks işlemi, ter bezlerini reaktif ederek ya da ter bezlerinin aktivitesini azaltarak işlev görürler. Bu uygulama koltuk altı ter bezlerine uygulanmasının yanında avuç içleri, ayak altları gibi ter bezlerinin çok çalıştığı bölgelere de güvenli bir şekilde uygulanmaktadır. Tek seansta uygulanan botoks ile terleme tedavisi, hasta açısından diğer terleme tedavisi yöntemlerine göre çok büyük konfor ve rahatlık sunmaktadır.

Ayrıca  DHI saç ekimi nedir, nasıl yapılır adlı yazımızı inceleyebilirsiniz

Koltuk Altı Botoksu Nasıl Yapılır?

Koltuk altı botoksu uygulamasının yapılması oldukça basit bir işlemdir. Koltuk altı terleme karşıtı botoks uygulamasından önce lokal anestezik krem sürülür. Yaklaşık olarak 30 dakika bekledikten sonra deride uyuşma sağlanır ve işlem acısız bir şekilde gerçekleştirilir. Uygulama, koltuk altındaki terlemeye sebep olan ter bölgelerinin tespitinden sonra ince uçlu iğnelerin yardımı sayesinde yapılır.  Koltuk altında belirlenen bölgelere deri altına intra epidermal enjeksiyon tekniği ile botoks verilir. İşlem ortalama 5 ila 10 dakika arasında sürer. Bireyler uygulamanın ardından sosyal hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilirler. Kısa sürede yapılan bu uygulama, tam olarak 3 ila 7 gün içinde etkisini göstermeye başlar. Etkinliğin tamamlanması ise yaklaşık olarak 2 haftayı bulur. Uygulamadan 15 gün sonra terlemenin devam etmesi durumunda, terlemenin gerçekleştiği bölgelere ilave dozlarda  tekrar botoks yapılabilir.

Koltuk Altı Botoksu Kimlere Uygulanabilir?

Koltuk altı botoksunun gerçekleştirildiği kişiler arasında genellikle bir sınır bulunmaz. Terleme tedavisi kadın ve erkek ayrımı olmaksızın aşırı terleme sorunu yaşayan ya da terlemeden dolayı hayatı olumsuz yönde etkilenen herkese doktorun onayı dâhilinde uygulanabilmektedir. Bunun yanı sıra bazı risk gruplarına karşı uygulanması genel olarak doğru bulunmamaktadır. Bunlar; anne adayları (gebelik süreci içerisinde olanlar), emziren anneler, nöromüsküler (kas ve sinir) rahatsızlıkları bulunanlar, kanama sorunu yaşayanlar ve botoksun uygulanacağı hedef bölgede deri hastalıkları bulunan kişilerdir. Bunun haricinde koltuk altı botoks uygulamasının yapılıp yapılmayacağı tamamen doktorun inisiyatifinde olan bir karardır.

Koltuk Altı Botoksu Kalıcı Mıdır?

Koltuk altı botoksu uygulaması kalıcı bir uygulama değildir. Botoksun uygulanmasının ardından iki ya da üçüncü gün etkileri görülmeye başlanır. İkinci haftanın sonunda ise tam olarak etkisini gösterir. Ancak botoks ile terleme tedavisi ömür boyu kalıcı bir uygulama değildir. Ortalama olarak 6 ila 8 ay gibi etkili bir süresi mevcuttur. Bu sürenin sonunda kişi tekrar yaptırmaya karar verebilir ve kalıcılık operasyon tekrarına bağlı olarak bu şekilde sağlanabilir.

Ayrıca  kaş kaldırma estetiği adlı yazımızı inceleyebilirsiniz

Koltuk Altı Botoksunun Yan Etkileri Nelerdir?

koltuk alti botoksu avantajlari

Koltuk altı botoksunun yan etkisi şu ana kadar görülmemiştir. Botoks felç gibi hastalıklara sebep olmaz. Uygulamanın temel amacı ter bezleri ile sinir dokusu arasındaki bağı zayıflatmaktır. Bu sayede terlemenin önüne geçilmiş olur. Bunun yanında botoks vücuttan ilk 24 saat içerisinde atılırken etkisi 6 ila 8 ay kadar devam etmektedir. Botoks ile ilgili olarak bir yanlış algı da botoksun bir zehir olduğu yanılgısıdır. Botoks bir zehir değil, bir tür bakteriden elde edilen ilaçtır. Botoksun ardından kişinin kas ve sinir dokusunda herhangi bir travma ortaya çıkması söz konusu değildir. Botoksun etkisi geçtikten sonra kişi tamamen 6 ay öncesine geri döner.

Botoks Nasıl Yapılır?

Botoksun yapılmasında kullanılan standart toksin dozu 20 ünite kadardır. Farklı botoks markaları bulunmaktadır. Botulinum toksini direkt olarak botoks iğnesi vasıtası ile ilgili kas bölgesine enjekte edilir. Erkeklerde bölgesel kas yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde daha yüksek dozlar kullanılabilir. Kas güçsüzlüğünün halihazırda mevcut olduğu bölgelerde ise daha düşük dozlarda botoks uygulaması tercih edilmektedir. Botoks, uygulamayı gerçekleştiren hekim tarafından 3 ya da 5 bölgeye yapılır.

Enjeksiyon esnasında ilk 2 ila 3 saatlik zaman dilimi içerisinde o bölgeye herhangi bir müdahale yapılmamalıdır ve bu süre zarfı içinde botoks yapılan kişi 3 ila 4 saat boyunca dik pozisyonda durmalıdır. Uygulama yapılan kişi ilk 1-2 gün içerisinde uygulama yapılan bölgedeki kasları zorlamamalı ve mutlaka dinlendirilmelidir. Özellikle yüz bölgesinde ve koltuk altı botokslarında uygulamayı takip eden günlerde masaj gibi kasları etkileyecek herhangi bir uygulama yapılması toksinin serbestleşmesine ve diğer kasları etkilemesine neden olacağı için dikkatli olunmalıdır.

REKLAM ALANI
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.