Safra Kesesi Ameliyatı Fiyatları 2021

Safra kesesi operasyon ücretleri, tercih edilen klinik ve ameliyat yönteminin yanında ameliyatı gerçekleştirecek olan hekime bağlı olarak da fiyatlar değişiklik gösterebilir. Safra kesesi ameliyat ücreti için en sağlıklı bilgi klinikler ve hekimler tarafından verilecek olup yüz yüze görüşmeler çok daha etkili olmaktadır.
Yazı İçindekiler
Safra Kesesi Açık Kolesistektomi Ameliyatı Nedir?

Safra kesesi açık kolesistektomi operasyonu, genel cerrahi uzmanı hastanın ön muayenesini yaptıktan sonra hastada apandisit ya da farklı mide hastalıkları varsa hekim bu riske girmez ve açık ameliyatı önerebilir. Ameliyattan önce hasta anestezi uzmanına gözükür, ameliyata gelmeden bir önceki gece ılık su ile duş alınmalı, bağırsakların boşaltılması için ilaç kullanılmalı, ameliyattan en az 8 saat önce katı ve sıvı gıda tüketimi durdurulmalıdır. Ameliyata alınan hastanın karın bölgesinden 8 ile 10 cm arasında kesik açılarak kesikten içeri girilerek kolesistektomi işlemi başlamaktadır. Ameliyat yaklaşık olarak 45-60 dakika arası sürmekte olup ameliyatın hemen sonrasında hasta uyandırma odasında genel anestezi etkisinin geçmesi için bekletilir ve odasına çıkartılır.
Ayrıca tiroid ameliyatı hakkında bilgilere bakabilirsiniz.
Safra Kesesi Laparoskopik Ameliyatı Nedir?
Safra kesesi laparoskopik operasyonu uzman hekim tarafından yapılır ve hasta ameliyathanede genel anestezi ile uyutulur. Endoskopik görüntüleme yöntemini kullanmak için karın bölgesinde 2 cm çapında delik açılarak delikten içeri girilerek safranın alınması ya da taşlarının kırılması işlemi gerçekleştirilmektedir. Hasta operasyondan sonra uyandırılma odasında bekletilmektedir. Kapalı ameliyat işlemi yaklaşık olarak 20 dakika sürer, bu süre sonunda 30 dakika uyandırılması için bekletilen hasta odasına çıkarılmaktadır. Hastanede 1-3 gün arası müşahede altında tutulmaktadır.
Safra Kesesi Ameliyatını Kimler Olabilir?
Safra kesesi operasyonu, hazımsızlık ile başlayan süreç, özellikle yağlı yemeklere karşı kişinin daha tahammülsüz olması ve mide bulantısı gibi şikayetler ile birlikte daha belirgin bir hal almaktadır. Karnın sağ üst tarafındaki ağrıların şiddetli olması ve safra kesesinde taş ya da çamur tespiti ile birlikte ameliyat kesinlik kazanmaktadır. Bu durumda ilaç ya da farklı bir tedavi yöntemi etkili olmayacaktır. Bununla birlikte kısa sürede büyüyen sorun ile birlikte ilaç tedavisine yanıt vermeyen hastalar da ameliyat olabilir. Safra kesesindeki taşlara bağlı olarak da hastanın ameliyat olması gerekebilir. Özellikle milimetrik taşlar mevcutsa ameliyatın ertelenmesi çok daha riskli bir tercih olacaktır. Safra yollarındaki tıkanıklık nedeniyle oluşan sarılık sonucu da ameliyat olunması gerekiyor. Özellikle bu durumda hiç vakit kaybetmeden ameliyat tercihi yapılmalı ve hasta 2 3 gün içerisinde ameliyat olmalıdır. Safra kesesi önemli bir sorundur ve teşhis edildiği andan itibaren gerekli müdahaleler geciktirilmeden yapılmalıdır. Ayrıca ameliyat gerektiren hastalıklarda vakit kaybetmek büyük bir risk doğurmaktadır.
Safra Kesesi Ameliyatı Sebebi Nedir?
Safra kesesi operasyonu nedeni, karın sağ üst bölgesindeki ağrıların her geçen gün daha şiddetli bir hal alması ve bu ağrıların sırt bölgesine kadar ulaşması ile birlikte hastanın sosyal yaşantısı sekteye uğrayacak ve gündelik konforu da azaltmaktadır. Bunun yanında safra kesesi taşlarının sarılığa neden olması da bir başka sorunu ortaya çıkarmaktadır. Şişlik, hazımsızlık ve yağlı gıdalarla ilişkinin kısa bir süre sonra tamamen kesilmesi de gündelik rahatı zedeleyen sorunlardan bir tanesidir. Bu sorunları ortadan kaldırmak ve hastanın eski hayatına geri dönmesini sağlamak adına safra kesesi ameliyatı yapılmaktadır. Sessiz taş olarak da bilinen ve herhangi bir şekilde belirti göstermeyen taşlar da risk oluşturan problemlerden bir tanesidir. Teşhis edilmesi durumunda ilaç tedavisi ya da cerrahi müdahale ile gerekli uygulamanın yapılması gerekiyor.
Safra Kesesi Ameliyatı Öncesi
Safra kesesi operasyonu öncesinde tüm kontrollerin ve gerekli tetkiklerin eksiksiz bir şekilde yapılması gerekmektedir. Ameliyatı olumsuz yönde etkileyecek durumlar ortaya çıkarıldığı durumda ameliyat ertelenebilir ya da bu konu ile ilgili gerekli önlemler daha doğru şekilde alınabilmektedir. Öncelikli olarak bir anestezi uzmanı tarafından muayene edilen hasta, daha sonra kan tahliline gönderilerek kan tahlili sonuçlarının doktor ile paylaşılması gerekiyor ve gerekli incelemeler yapıldıktan sonra alınacak önlemler de belirlenir. Yüksek tansiyon, şeker ve astım gibi hastalıklara sahip olan hastalar, ilgili birimlere yönlendirilerek ameliyat konusunda herhangi bir riskin var olup olmadığı ortaya konulur. Herhangi bir risk durumunda ameliyat ertelenebilir. Coraspirin ya da aspirin gibi kanın sulanmasını sağlayan ilaçlar kullanılıyorsa, bu ilaçların ameliyattan en az 10 gün önce bırakılması gerekmektedir.
Ayrıca çekik göz ameliyatı hakkında bilgilere bakabilirsiniz.
Safra Kesesi Ameliyatı Sonrası Yeme İçme

Safra kesesi operasyonu sonrası yeme içme kısıtlamaları yapılmalıdır. Yaklaşık bir ay boyunca dikkatli olunması gerekmektedir. Sonrasında vücudun durumuna göre beslenme alışkanlıklarında normale dönülmesi mümkündür. Operasyondan sonra bir haftalık süre boyunca gaz yapacak gıdalardan uzak durulmalıdır. Ayrıca ağır yağlı yiyeceklerin de çok az tüketilmesi gerekir. Patates kızartması ve hayvansal yağlar olabildiğince az tüketilmelidir. Bazı hastalarda sarımsağa karşı hassasiyet gelişirse sarımsak tüketimi de en az şekilde tüketilmelidir.
Safra Kesesi Ameliyatı Ağrılı Mıdır?
Safra kesesi operasyonu ağrılı bir ameliyattır ancak ameliyat sonrası 1 haftalık süreçte bu ağrılar geçmekte olup ve ilaç tedavisi ile birlikte ağrılar da hissedilmeyecek seviyeye düşmektedir. Ameliyattan sonra iyileşme sürecinde ağrıların şiddeti artmakta olup, hastaların vakit kaybetmeden doktorlarından tavsiye alması gerektiği ve durumu aktarması gerektiği belirtilmelidir.
Safra Kesesi Ameliyatı Ne Kadar Sürer?
Safra kesesi operasyon süresi, hastanın hazırlanması, anestezi müdahalesi ve ameliyat odasının hazır edilmesi ile birlikte ortalama 2 ile 2.5 saatlik bir ameliyat süresi bulunmaktadır. Daha kısa süren ameliyatlar olduğu gibi uzayabilen ameliyatlar da bulunmaktadır. Başarı oranı çok yüksek olan safra kesesi ameliyatı tedirginlik yaşanmasını gerektirecek ya da endişe duyulmasına sebep olacak bir müdahale değildir.